Mainos

Hamasilla ei aikeita tunnustaa Israelia

Hamas ei aio tunnustaa Israelia, vaikka rahapula uhkaa Hamasin johtamaa palestiinalaishallintoa Israelin jäädytettyä tammikuussa palestiinalaisten vero- ja tullitulojen tilitykset. Myös useat länsimaat ovat katkaisseet tukensa.

Äärijärjestö Hamasilla ei ole aikeita tunnustaa Israelia pahenevasta rahapulastaan huolimatta. Khalid Mashaal, yksi Hamasin tärkeimmistä poliittisista johtajista, sanoi iranilaisen uutistoimisto Isnan mukaan, ettei äärijärjestö aio koskaan tunnustaa Israelia.

Mashaal syytti Teheranissa pidetyssä konferenssissa eurooppalaisia demokraattisen vaalituloksen huomiotta jättämisestä ja taloudellisen avun katkaisemisesta palestiinalaisille. Hän kehotti myös Iranin ja muiden islamilaisten maiden hallituksia antamaan pikaisesti taloudellista apua palestiinalaisille.

EU ja Yhdysvallat pitävät Hamasia terroristijärjestönä ja ovat lopettaneet palestiinalaishallinnon tukemisen, koska se ei suostu tunnustamaan Israelia ja aiemmin tehtyjä rauhansopimuksia eikä lopettamaan väkivaltaa.

Venäjä sen sijaan vahvisti lauantaina luvanneensa palestiinalaishallinnolle hätäapua. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sopivat asiasta puhelimessa eilen.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.