Mainos

Hamas valmis esittelemään uuden hallituksensa

Hamasin edustajan mukaan kaikki tärkeimmät ministerin virat jäävät äärijärjestölle, koska muut puolueet ovat kieltäytyneet yhteistyöstä sen kanssa. Presidentti Abbas ei aio torjua hallituskokoonpanoa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ei aio torjua äärijärjestö Hamasin hallituskokoonpanoa, sanoi Abbasin edustaja Nabil Abu Rudeina. Rudeinan mukaan Abbas haluaa näin antaa Hamasille mahdollisuuden muodostaa uusi hallitus.

Presidentti aikoo sen sijaan painostaa Hamasia muuttamaan hallitusohjelmaansa sen jälkeen, kun ministerit ovat vannoneet virkavalansa, kertoi puolestaan Fatah-järjestön parlamenttiryhmän johtaja Azzam al-Ahmad.

Hamas ilmoitti aiemmin tänään olevansa valmis esittelemään uuden hallituksensa. Puolueen edustaja kertoi, että pääministeriksi kaavailtu Ismail Hania on valmis esittämään hallituksen nimitykset ja poliittisen ohjelman presidentti Abbasille. Hanian ja Abbasin on tarkoitus tavata mahdollisimman pian, viimeistään huomenna.

Hamas-lähteen mukaan kaikki tärkeimmät ministerin virat jäävät Hamasille. Syynä on järjestön mukaan muiden puolueiden kieltäytyminen yhteistyöstä. Abbasin Fatah-puolue on kieltäytynyt tekemästä yhteistyötä Hamasin kanssa, koska se ei suostu tunnustamaan aiemmin Israelin kanssa tehtyä rauhansopimusta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.