Mainos

Hamas uhkasi jälleen kostolla

Lähi-idän väkivallankierteen pelättiin pahenevan, kun palestiinalaisjärjestö Hamas uhkasi kostaa jäsenensä eilisen surman Gazassa.

Hamasin Gazan edustaja Mahmoud al-Zahar varoitti Israelia "tuskallisesta" vastaiskusta sen jälkeen, kun Israelin helikopteri ampui ohjuksin kuoliaaksi Hamasin sotilaallisen siiven paikalliskomentajan Baker Hamdanin Khan Yunisissa.

Israelin ja palestiinalaisten väliset yhteenotot jatkuivat viime yönä, kun kaksi palestiinalaista pyssymiestä sai surmansa Israelin panssarivaunun tulituksessa Gazan eteläosassa.

Israelin armeijan mukaan israelilaissotilaat havaitsivat miehet, kun nämä yrittivät tunkeutua Gush Katifin juutalaissiirtokuntaan. Miehet saivat surmansa seuranneessa tulitaistelussa, kun Israelin panssarivaunu ampui kranaatin heitä kohti.

Israelin suurelta osin miehittämässä Ramallahissa palestiinalaisten turvallisuusjoukkojen jäsen sai surmansa laukaustenvaihdossa. Lähi-idän 16 kuukautta jatkuneissa väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa noin 1100 ihmistä, joista valtaosa on palestiinalaisia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.