Mainos

Hamas uhkaa kostoiskulla

Yhdysvaltain tekemät ilmaiskut Sudaniin ja Afganistaniin ovat nostaneet maailmalla odotetusti myös vastustusta.

Venäjä on ottanut tapaukseen varovasti kantaa ja muistuttaa, että Afganistanin asioihin ei pitäisi puuttua. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on huolestunut asioiden saamasta käänteestä. Lähi-Idässä tapaus on tuomittu jyrkästi. Mm. palestiinalainen ääriryhmittymä Hamas on uhannut kostoiskulla. Sen mukaan Yhdysvaltain hyökkäykset olivat isku koko islamilaista maailmaa kohtaan.

Presidentti Bill Clinton toteaa, että ilma-iskuilla oli tarkoitus torjua uudet hyökkäykset amerikkalaisia kohtaan. Televisioyhtiä CNN:llä pitämässään puheessaan Clinton myös torjui palestiinalaisen ääriryhmittymä Hamasin syytökset, joiden mukaan ilma-iskut olivat hyökkäys koko islamilaista maailmaa kohtaan. Clinton varoitti myös Yhdysvaltain kansalaisia ympäri maailmaa ja kehoitti kaikkia huolehtimaan turvallisuudestaan. Myös New Yorkissa on tiukennettu turvatoimia mm. suurlähetystöissä ja hallituksen rakennuksissa.

Albright vaatii maailmanlaajuista taistelua terroristeja vastaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright toivoo, että hallitukset ympäri maailmaa liittyvät Yhdysvaltain ohella kitkemään terrorismia. Albrightin mukaan taistelu on kohdistetteva kaikkia niitä tahoja kohtaan, jotka syyllistyvät terrorismiin, rahoittavat sitä tai muutoin tukevat.
(AFP-Reuters-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.