Mainos

Hamas uhkaa Israelia kemiallisilla aseilla

Äärijärjestö Hamas yrittää kehittää kemiallisia aseita käytettäviksi Israelin vastaisissa itsemurhaiskuissa. Israelin televisio kertoi asiasta sunnuntai-iltana ja viittasi Hamasin asiakirjaan, jonka se on saanut haltuunsa. Tarkoituksena on kaksinkertaistaa räjähteiden tappovoima, kun itse räjähdyksestä eloonjääneet menehtyisivät myöhemmin kemiallisiin myrkkyihin.

Television mukaan asiapaperista käy ilmi, että Hamas on aiemmin luopunut yrityksistä käyttää pommeissaan tappavia aineita, mutta on nyt aloittanut kehittelytyön uudestaan. Hamas kiisti maanantaina israelilaisten tiedon.

-Ajatus kemiallisten aineiden käytöstä räjähteissä ei ole uusi, mutta kaikki kokeet ovat toistaiseksi epäonnistuneet. Kemialliset aineet menettävät tehonsa räjähdyksen aikaansaaman lämmön vuoksi, asiakirjassa sanotaan Israelin television mukaan.

-Teemme kuitenkin töitä hankkiaksemme yhä tehokkaammiksi kehitettyjä aineita. Jos ja kun se onnistuu, itsemurhataktiikkamme kehittämisessä avautuu uusi ovi, jos Allah niin suo, asiakirjassa sanotaan edelleen.

Kemiallisia iskuja on yritetty

Hamas on Israelin viranomaisten mukaan käyttänyt kemiallisia aineita ainakin kahdessa iskussa. Jerusalemissa ja Haifassa viime vuonna räjäytettyjen pommien jäännöksistä löytyi kasvimyrkkyjä. Jotta ihmisille koituisi haittaa, on kemiallisessa sodankäynnissä käytettäviä aineita yleensä hengitettävä sisään, joskin jotkin aineet vaikuttavat myös ihon tai silmien kautta.

Japanilainen tuomiopäivän lahko Aum Shinrikyo (korkein totuus) on tiettävästi ainoa terroristiryhmä, joka on käyttänyt pitkälle kehitettyjä kemiallisia aineita. Lahko käytti sariinia Tokion metroon tehdyssä iskussa 1995. Mikään ryhmä ei ole toistaiseksi onnistunut valmistamaan tappavaa ainetta, joka surmaisi joukoittain ihmisiä.

Yhdysvaltain tiedustelujärjestöt ovat kuitenkin jo pitkään varoittaneet, että Hamasin kaltaiset ryhmät havittelevat kemiallista asetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.