Mainos

Hamas torjui taas Israelin tunnustamisen

Äärijärjestö Hamasin muodostama tuore hallitus on joutunut kansainvälisen painostuksen kohteeksi, jotta se tunnustaisi Israelin ja luopuisi väkivallasta.

Palestiinalaisten pääministeri Ismail Hania on jälleen torjunut mahdollisuuden, että Hamas-äärijärjestön muodostama hallitus tunnustaisi Israelin tai lopettaisi taistelun sitä vastaan ennen kuin Israel sitoutuu vetäytymään palestiinalaisalueilta.

Hania sanoi Guardian-lehdessä ilmestyneessä kirjoituksessaan, että "meillä on oikeus vastata kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla", jos Israel jatkaa hyökkäyksiään palestiinalaisia vastaan.

Toissapäivänä virkavalansa vannonut Hanian hallitus on joutunut kansainvälisen painotuksen kohteeksi, jotta se hyväksyisi Israelin oikeuden olemassaoloon, luopuisi väkivallasta ja tunnustaisi väliaikaiset rauhansopimukset.

- Hamasin ja palestiinalaisten itsehallinnon viesti suurvalloille on: älkää puhuko meille enää Israelin tunnustamisesta tai vastarinnan lopettamisesta ennen kuin saatte Israelilta sitoumuksen vetäytyä palestiinalaisalueilta ja ennen kuin Israel tunnustaa meidän oikeutemme, Hania kirjoitti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.