Mainos

Hamas tarjosi tulitaukoa Israelille

Islamilaisen äärijärjestön Hamasin sotilaallinen siipi tarjosi tänään Israelille ehdollista tulitaukoa. Järjestö ilmoitti lopettavansa iskut Israelia vastaan, jos Israel puolestaan lopettaa iskut sen kohteisiin. Israelin tulee myös vapauttaa vangitut Hamasin jäsenet ja lopettaa Jordanjoen länsirannan ja Gazan alueen saarto, sanottiin ilmoituksessa.

Hamasin aseellisen siiven - Qassam-prikaatien - ilmoitus tuli vain kaksi päivää sen jälkeen kun Israelin uusi pääministeri Benjamin Netanyahu oli astunut virkaansa. Hamas vastustaa Israelin ja Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n solmimaa rauhansopimusta.

Qassam-prikaatien itsemurhapommittajat surmasivat 59 ihmistä Israelissa keväällä. Qassamin lausunnossa pyydettiin myös PLO:n johtajaa Jasser Arafatia välittäjäksi Israelin ja Hamasin välille.

Netanyahu vetosi rauhan puolesta

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on antanut lausunnon, jonka mukaan Israel on sitoutunut rauhaan ja se odottaa muiltakin samanlaisia lupauksia. Lausunto annettiin arabimaiden huippukokouksen aattona.

Lausunnossa ei mainittu suoraan edellisen hallituksen lupausta vetää israelilaisjoukot Hebronista. Palestiinalaisten mukaan vetäytyminen on ensimmäinen testi Netanyahun sitoutumiselle rauhaan.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.