Mainos

Hamas julisti vihan perjantain, Israel sulki Länsirannan

Palestiinalaiset osoittavat tänään mieltään Gazassa ja Länsirannalla. Hamas-järjestö on julistanut päivän vihan perjantaiksi ja kehottanut kaikkia osallistumaan Israelin vastaisille marsseille.

Israelin armeija on puolestaan jatkanut Gazan ilmahyökkäystä ja sulkenut Länsirannan rajat kahdeksi vuorokaudeksi. Israelin puolustusministeri Ehud Barakin määräämällä sululla halutaan estää palestiinalaisten pääsy Israelin puolelle. Sulun on määrä kestää tämän päivän ja huomisen ajan.

Hädässä olevat ja lääkintäapua tarvitsevat kuitenkin päästetään Israelin armeijan mukaan rajan yli. Armeija vetosi tiedotteessaan turvallisuussyihin, muttei antanut tarkempaa selitystä rajojen sulkemiselle.

Jerusalem Post -sanomalehden mukaan sulku perustuu varoituksiin, joiden mukaan palestiinalaistaistelijat suunnittelevat kostoiskuja Israelin Gazaan kohdistuvien pommitusten vuoksi.

Israel on antanut myös ulkomaalaisille tilaisuuden poistua Gazasta päivän aikana.

Israelin uskotaan valmistelevan maahyökkäyksen aloittamista lähipäivinä. Gazan lähelle on siirretty koko ajan lisää sotilaita ja panssarivaunuja.

Iskuissa Gazaan on kuollut yli 400 palestiinalaista. Hamasin raketit ovat tappaneet neljä israelilaista.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.