Mainos

Hamas-järjestö sanoutumassa irti Lähi-idän rauhansuunnitelmasta

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas vahvistaa jatkavansa edelleen Israelin vastaista aseellista taisteluaan.

Nimettömänä puhuneen palestiinalaisen Fatah-järjestön virkailijan mukaan Hamas oli valmis suostumaan täydelliseen aselepoon Israelissa ja sen ulkopuolella, mutta muutti mielensä Akaban huippukokouksen jälkeen. Syynä olivat palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin lausunnot huippukokouksessa.

Hamas katkaisi eilen keskusteluyhteytensä Abbasiin, koska tämä oli Akabassa vaatinut palestiinalaisten aseellisen kansannousun, intifadan, lopettamista eikä ottanut esille Jerusalemin asemaa tai palestiinalaisten oikeutta palata nykyiseen Israeliin. Hamas toisti kantansa tänään.

-Me kieltäydymme tapaamasta Abu Mazenia (Abbasin toinen nimi) ennen kuin hän luopuu kaikista Akaban lausunnossaan antamistaan sitoumuksista, Hamasin johtaja Abdul Aziz al-Rantisi sanoi tänään.

Akaban kokoukseen osallistuivat Abbasin lisäksi Israelin pääministeri Ariel Sharon ja Yhdysvaltain presidentti George Bush.

Hamasin on määrä neuvotella myöhään tänä iltana Gazassa Lähi-idän poliittisesta tilanteesta neljän muun palestiinalaisryhmän kanssa. Muut ryhmät ovat Hamasia pienempi äärijärjestö Islamilainen jihad, Jasser Arafatin Fatah-järjestö, Palestiinan vapautuksen kansanrintama ja Palestiinan vapautuksen demokraattinen rintama.

Pääministerin kanslian edustaja kertoi, että pääministeri Abbas matkustaa huomenna Gazaan ensimmäiselle vierailulle Akaban huippukokouksen jälkeen. Abbas tapaa tiettävästi vierailullaan palestiinalaisryhmien edustajia.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.