Mainos

Hamas ja Fatah kahinoivat Gazassa

Palestiinalaisalueilla pelätään sisällissodan syttymistä Hamas-hallituksen joukkojen ja presidentin Fatah-liikkeelle uskollisten poliisien aseellisten yhteenottojen vuoksi.

Palestiinalaispoliisit ja Hamasin omat joukot ottivat yöllä yhteen Gazassa. Ampumavälikohtauksissa loukkaantui lääkintähenkilöstön mukaan ainakin kaksi poliisia ja yksi Hamasin taistelija.

Taistelut Gazassa aiheuttivat paniikin kaupungin kaduilla. Hamasin joukot piirittivät silminnäkijöiden mukaan kaupungin pääpoliisiaseman ja avasivat tulen sisällä olleita vastaan.

Tunnelma Gazassa on ollut kireä viime päivinä, ja nyt tapahtuneet yhteenotot Fatahin ja Hamasin välillä nostivat pelkoa sisällissodasta palestiinalaisalueilla.

Hamasin omat turvallisuusjoukot, joita palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas vastusti, partioivat kaduilla ensimmäistä kertaa keskiviikkona. Abbasille uskolliset poliisijoukot marssivat eilen Gazassa osoittamassa tukensa Abbasille.

Hamasin ja Abbasin johtaman Fatah-liikkeen välit ovat erittäin kireät. Hamas voitti palestiinalaisalueilla järjestetyt parlamenttivaalit tammikuussa, ja se muodosti uuden hallituksen maaliskuussa. Länsimaat ovat lopettaneet palestiinalaishallinnon taloudellisen tuen, koska ne pitävät Hamasia terroristijärjestönä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.