Mainos

Hamas: Israelin rajasuunnitelma on sodanjulistus

Israelin virkaatekevä pääministeri kertoi eilen suunnitelmastaan, jonka mukaan Israel päättäisi pysyvistä rajoistaan neljän vuoden kuluessa.

Hamasin johtaja Khalid Mashaal sanoo, että Israelin suunnitelma päättää pysyvistä rajoistaan on "sodanjulistus". Hänen mukaansa Israelin yksipuolinen vetäytyminen palestiinalaisalueilta on sodanjulistus palestiinalaisia ihmisiä vastaan.

- Tämä ei ole rauhansuunnitelma, vaan sodanjulistus. Se antaa Israelille mahdollisuuden jäädä suurimpaan osaan Länsirantaa, pitää muurinsa ja siirtokuntansa, estää kaikki Jerusalemia koskevat myönnytykset ja estää palestiinalaisilta oikeus palata. Israel tekee yksipuolisen vetäytymisen turvallisuussyistä, ei rauhanomaisissa tarkoituksissa, Mashaal sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Israelin virkaatekevä pääministeri Ehud Olmert kertoi eilen Jerusalem Post -lehden haastattelussa suunnitelmastaan, jonka mukaan Israel päättäisi pysyvistä rajoistaan vuoteen 2010 mennessä.

Suunnitelman mukaan Israeliin kuuluisivat Länsirannan siirtokunta Gush Etzion, pohjoinen Arielin siirtokunta-alue, Israelin suurin siirtokunta Maale Adumim ja Jordanjoki, jota Olmert pitää tärkeänä turvallisuuden kannalta.

Olmertin mukaan suunnitelman tarkoituksena on taata Israelissa juutalaisten enemmistö.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.