Mainos

Hamas ennusti vaikeuksia rauhankokouksille

Ensi viikolla Lähi-idässä pidettävät kaksi rauhankokousta epäonnistuvat, jos palestiinalaisille ei anneta heille kuuluvia täysiä oikeuksia, sanoi Hamas-järjestön korkea johtaja eilen.

- Jos palestiinalaisille ei näissä kokouksissa anneta heidän täysiä oikeuksiaan, ne epäonnistuvat, Hamasin uskonnollinen johtaja Ahmed Yassin sanoi.

Yhdysvaltain Valkoinen talo kertoi aiemmin keskiviikkona, että presidentti George W. Bush isännöi kahta rauhankokousta ensi viikolla Lähi-idässä.

Ensimmäinen pidetään arabijohtajien kanssa Egyptissä 4. kesäkuuta ja toinen Jordaniassa 5. kesäkuuta. Jordanian kokoukseen saapuvat myös Israelin pääministeri Ariel Sharon ja palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas.

Al-Aqsan marttyyrien prikaatit tyytyväinen rauhansopimuksen hyväksyntään

Al-Aqsan marttyyrien prikaatit -järjestö pitää tervetulleena tietona, että Israelin pääministeri Ariel Sharon on hyväksynyt tiekarttana tunnetun rauhansuunnitelman, kertoi järjestön edustaja eilen.

-Olemme tyytyväisiä Sharonin ja Israelin hallituksen päätökseen, mutta jäljellä on yhä monia kysymyksiä, hän jatkoi.

Israelin on hänen mukaansa lopetettava palestiinalaisten kansannousun johtajien murhaaminen. Suunnitelman on myös toteuduttava käytännössä ja johdettava palestiinalaisten omaan valtioon.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.