Mainos

Hamas ei suostu Israelin ehtoihin

Hamas-järjestö ei suostu Israelin asettamiin tulitaukoehtoihin. Näin vakuuttaa järjestön johtaja Khalid Mashaal. Hänen mukaansa palestiinalaisten vastarinta jatkuu, kunnes Israel lopettaa hyökkäyksensä Gazaan.

Hamas on sen sijaan hyväksynyt Egyptin laatiman tulitaukoehdotuksen, johon Israelin odotetaan ottavan kantaa mahdollisesti vielä tänään.

Egypti esittää lehtitietojen mukaan, että tulitauko tulisi voimaan jo huomenna. Samaan aikaan Israelin joukot aloittaisivat vetäytymisen Gazasta.

Esityksen mukaan osapuolet ottaisivat kantaa vuoden kestävään tulitaukoon. Gazan rajat avattaisiin, ja rajoja valvoisivat Egyptin, Turkin ja Euroopan maiden joukot.

Israelin kerrotaan kuitenkin torjuvan tulitauolle ehdotetun aikarajan. Israel ei myöskään halua, että Gazan ja Egyptin välistä rajaa valvoisivat muut kuin palestiinalaisten itsehallinnon alaiset joukot.

YK toivoo Israelilta yksipuolista tulitaukoa

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon kehottaa Israelia yksipuoliseen tulitaukoon Gazassa.

Ban sanoo uskovansa, että Israelin ja Hamasin välisen tulitaukosopimuksen syntyminen on lähellä ja että se saadaan solmittua lähipäivinä.

Tämänhetkinen tilanne on hänen mielestään kuitenkin sellainen, että jopa yksipuolisen tulitauon harkitseminen olisi paikallaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.