Mainos

Hamas ei piittaa rauhankokouksen tuloksesta

Kiihkoislamilaisen palestiinalaisten sissijärjestö Hamasin hengellinen johtaja sheikki Ahmed Yassin sanoi tänään, että Hamasin toiminta Israelia vastaan jatkuu, riippumatta siitä, mitä meneillään olevassa Camp Davidin rauhankokouksessa tullaan päättämään.

Sheikin mukaan Hamas jatkaa taisteluaan Israelia vastaan, vaikka itsenäinen Palestiinan valtio perustettaisiin myöhemmin tänä vuonna, kuten palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on luvannut. Yassin käski Jasser Arafatia ja muita palestiinalaisia neuvottelijoita poistumaan Camp Davidissa, Yhdysvalloissa pidettävästä huippukokouksesta ja jatkamaan pyhää sotaa, Jihadia, israelilaisia vastaan.

-Kyse ei ole siitä, päästäänkö asiasta sopimukseen vai eikö. Niin kauan kuin miehitys Israelin puolelta jatkuu, me jatkamme taistelua, uhkasi Yassin. Oslossa vuonna 1994 tehtyä väliaikaista rauhansopimusta vastustava Hamas on tehnyt vuosien varrella vastaan useita, kymmeniä ihmisiä tappaneita, pommi-iskuja Israelia vastaan.

Yassinin ei usko, että Arafat saisi palestiinalaiset hyväksymään rauhansuunnitelmaa, jos Itä-Jerusalemista ei tule Palestiinan pääkaupunkia ja jos palestiinalaiset pakolaiset eivät voi palata kotiseuduilleen.

-En usko, että Arafat tekee myönnytyksiä, sillä se olisi poliittinen itsemurha, Yassin totesi. Kuin todistaakseen, miten vaikea Arafatin on solmia rauhansopimusta, joka ei täyttäisi palestiinalaisten odotuksia, tuhannet palestiinalaiset osoittivat maanantaina mieltään Gazan kaduilla.

(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.