Mainos

Hamas ei noudata Arafatin rauhankehotusta

Ääri-islamilainen Hamas-järjestö ei aio noudattaa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kehotusta väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

-Hamasin toimintatavat eivät ole päämäärä sinänsä. Emme halua vahingoittaa ketään. Ne ovat vain väline.Emme halua vahingoittaa ketään. Me olemme muslimeja, emme halua kenellekään pahaa. Me olemme muslimeja, emme halua kenellekään pahaa. Meitä tapetaan, meidät on miehitetty. Meitä tapetaan, meidät on miehitetty. Niin kauan kun toimintamme ajaa palestiinalaisten asiaa, se jatkuu, sanoo Hamas-järjestön johtaja sheikki Hassan Jussif MTV3:n haastattelussa.

-Israel miehittää maatamme, mikä johtaa palestiinalaisten aseellisiin operaatioihin, sanoi puolestaan Said Siam uutistoimisto AFP:lle sen jälkeen, kun Arafat oli vaatinut lopettamaan aseelliset hyökkäykset Israelia vastaan.
-Hamasin strategiana on jatkaa vastarintaa niin pitkään kuin Israelin miehitys jatkuu. Missä, miten ja koska, sen päättää Hamasin aseellinen siipi, Siam sanoi.

Israelin armeijan mukaan väkivallan määrä Gazassa ja Länsirannalla väheni selvästi Arafatin puheen jälkeen. Israelin joukot ampuivat palestiinalaisten turvallisuusjoukkojen jäsenen ja haavoittivat vakavasti toista eilen iltapäivällä Nablusissa Länsirannalla. Jo aikaisemmin maanantaina sotilaat ampuivat Hamasin jäsenen, kun tämä yritti paeta pidätystä Hebronissa. Asiasta kertoivat palestiinalaisviranomaiset.

Peres antaisi Arafatille aikaa

Jasser Arafat ja Shimon Peres.

Palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille on annettava "muutamia päiviä" aikaa todistaa, että hän tosissaan pyrkii hajottamaan palestiinalaiset ääriryhmät, Israelin ulkoministeri Shimon Peres sanoi tänään.

-Palestiinalaisille on annettava muutama päivä, jotta he voisivat todistaa olevansa tosissaan, Peres sanoi Israelin radion haastattelussa.

Arafat vaati eilisessä tv-puheessaan loppua Israelin vastaisille iskuille ja uhkasi vastatoimilla niitä, jotka uhmaavat hänen määräystä.

(MTV3-AFP-STT)

(Seitsemän uutiset 17.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.