Mainos

Hämärämiehet halutaan kitkeä vuokratyövoima-alalta

SAK ja palvelutyönantajat yrittävät yhdessä kitkeä laittoman vuokratyövoimanvälityksen Baltian maiden EU-jäsenyyden alkaessa.

Tänä vuonna Suomessa tekee työtä mahdollisesti jopa 20 000 virolaista, suurin osa tilapäisesti. Suomalaiset vuokratyövoimaa välittävät yritykset rantautuvat parhaillaan Viroon.

- Tällä hetkellä Viroon on perustettu 5-6 suomalaisyhtiötä, joista kolme on aloittanut toimintansa, kertoo puheenjohtaja Juhani Järvenpää Henkilöstöpalveluyritysten liitosta.

Virolaisen työvoiman laittomasta maahantulosta huolestunut SAK perusti puolitoista vuotta sitten Tallinnaan neuvontapisteen, jossa käy nyt päivittäin 10-15 Suomen työmarkkinoista kiinnostunutta. Ainakin virolaisia rakennusmiehiä Suomi kiinnostaa.

- Palvelualoilla sinänsä olisi kysyntää, mutta Virossa on sellainen tilanne, että pula hyvistä palvelualan työntekijöistä on akuutti. Sieltä ei varmastikaan löydy paljon tänne työntekijöitä, kertoo Järvenpää.

Tänään työmarkkinaosapuolet istuivat yhteisen pöydän ääressä. Työvoiman vuokrausala haluaa kiillottaa mainettaan ja ay-liike kitkeä hämärämiehet alalta. Osapuolet toivovat, että hämärämiehet ja harmaa talous saadaan häädetyksi työvoimavuokrauksesta alan sisäisellä kontrollilla.

EU-lainsäädännön mukaisesti Suomessa pitää maksaa myös ulkomaalaiselle työntekijälle samaa palkkaa kuin suomalaiselle.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.