Mainos

Hämärä ostotarjous TPO:sta poliisitutkintaan

Rahoitustarkastus (Rata) aikoo pyytää poliisia tutkimaan Tampereen Puhelin Oyj:n salaperäistä ostotarjousta. Tuntemattomaksi jäänyt taho tarjoutui ensin ostamaan yli puolet TPO:n osakkeista julkisella ostotarjouksella, lupasi esittää viranomaisten tarvitseman selvityksen myöhemmin, mutta perui sitten tarjouksen kokonaan.

-Haluamme tutkia tämän asian loppuun asti - ei näin ostotarjouksia tehdä. Tällainen salassa pysytteleminen ei ole normaalia eikä hyvän tavan mukaista menettelyä, sanoo toimistopäällikkö Kaj Blomster Ratasta.

Blomsterin mukaan Ratan omissa tutkimuksissa kertynyt aineisto on tarkoitus lähiaikoina antaa poliisille. Hän ei suostu kertomaan, onko tutkimuksissa jo löytynyt yksi tai useampia epäilyksenalaisia.
-Poliisilla on joka tapauksessa paremmat mahdollisuudet ja valtuudet tutkimiseen, toteaa Blomster.

Harhaanjohtavien tietojen antaminen tai hyvän tavan vastainen menettely voi johtaa syytteeseen arvopaperimarkkinarikoksesta tai -rikkomuksesta. Rangaistus on teon vakavuudesta riippuen sakkoa tai vankeutta. TPO sai salaperäisen FBS-yhtiön ostotarjouksen faksilla vappuaattona. Lontoosta tulleen tarjouksen lähettäjää ei ole tavoitettu, sillä siinä mainitussa puhelinnumerossa pyörii nauhoitettu tiedote. Peruutusilmoitus taas tuli perjantaina postitse Tukholmasta, ja sen oli yhtiön edustajana allekirjoittanut eri henkilö.

Haamutarjouksen tekijän tarkoituksena arvellaan olleen vaikuttaa Tampereen Puhelimen osakkeiden kurssiin. Kurssit heilahtivat kuitenkin tarjouksen vuoksi vain vähän.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.