Hämärä ampumistapaus rautatiesillan kupeessa Tampereella – mies sai luodista jalkaansa

Poliisi jatkaa Tampereen Kalkunvuorenkadulla eilisiltana sattuneen hämärän ampumistapauksen selvittämistä.

Vuonna 1945 syntynyt mieshenkilö oli kertomansa mukaan taluttamassa yksin polkupyöräänsä Kalkunvuorenkatua kohti Kalkun kehätietä, kun hän rautatiesillan kohdalla oli kuullut ensin pamahduksen ja sen jälkeen jalassaan polttavan tunteen.

Mies kertoo ymmärtäneensä heti, että häntä oli ammuttu. Mies hakeutui sairaalahoitoon, missä hänen jalastaan löydettiin luoti.  Vamma ei ollut hengenvaarallinen ja mies pääsi tänään sairaalasta.

Mies kertoi poliisille, ettei nähnyt ampujaa.  Jalasta löytyneen luodin perusteella luoti on ammuttu käsiaseella, minkä kaliiberi on joko 0.44 tai 0.45.

Poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa ampujan henkilöllisyydestä tai tämän motiivista. Epäselvää on myös se, mistä luoti ammuttiin.

Poliisi teki eilisillan aikana useita tarkistuksia muun muassa ampumispaikan läheisyydessä olevaan kerrostaloon osoitteessa Kalkunvuorenkatu 30. Poliisin mukaan etäisyys kerrostalon asunnoista paikalle, missä mies sai osuman, on kuitenkin vain noin sata metriä. Tällaiselta etäisyydeltä ammuttu luoti olisi todennäköisesti aiheuttanut vakavamman vamman kuin mitä mies sai.

Poliisi pitääkin mahdollisena, että luoti on ammuttu jostain muualta ja todennäköisesti kauempaa.

Poliisi pyytää alueen asukkailta tietoja tai havaintoja tapahtumasta.

Havainnot voi soittaa puhelinnumeroon 050-3998024 tai sähköpostiin pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi


Lue myös:

    Uusimmat