Mainos

Hämäläinen: ERM-päätös ei ajankohtainen

Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen katsoo, että markan mahdollinen kiinnittäminen Euroopan valuuttakurssimekanismiin ERM:ään ei ole nyt ajankohtaista. Hänen mukaansa Suomen Pankki ei anna pankkivaltuustolle ERM-esitystä tänä kesänä.

-ERM-asiassa on hyvä ottaa aikalisä. Vaikka rahalaki onkin hyväksytty eduskunnassa, se ei automaattisesti tarkoita markan kiinnittämistä valuuttakurssimekanismiin, Hämäläinen huomautti uutistoimisto Startelin haastattelussa torstaina.

Hämäläisen mukaan tilannetta tarkastellaan uudestaan syksyllä niin ajankohdan kuin ratkaisun sisällön osalta. Hämäläinen pitää Suomen finanssi- ja tulopolitiikan kurinalaisuutta ja talouden vakautumista keskeisinä tekijöinä valuuttakurssien vakaudelle ja korkojen alhaisuudelle.
-Tällaisen vakauden olosuhteissa ERM-järjestelmä ei juurikaan poikkea kelluvien kurssien järjestelmästä laajan 30 prosentin vaihteluvälin takia.

Talouspolitiikan vakaus ja kurinalaisuus suojaavat markan spekulatiivisilta hyökkäyksiltä. Suomen talouden nykyiset perusedellytykset - finanssipolitiikka, tuloratkaisut ja matala inflaatio - antavat hänen mukaansa Suomelle mahdollisuuden vapaasti harkita valuuttajärjestelmävaihtoehtoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.