Mainos

Halvempia vakuutusmaksuja? Vakuutusyhtiöt tarkkailemaan ajotapoja GPS:n avulla

Britanniassa vakuutusyhtiö AA on julkistamassa uudenlaisen vakuutuksen autoilijoille. Uudessa vakuutuksessa asiakkaiden ajokäyttäytymistä tarkkaillaan navigointiteknologian avulla.

Yhtiön mukaan uuden järjestelmän avulla turvalliseen tapaan köröttelevät autoilijat voivat saada vakuutuksen edullisemmin. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että myös pienemmät vakuutusyhtiöt ovat tehneet samansuuntaisia avauksia navigointiteknologian hyödyntämiseksi.

Direct Line -vakuutusyhtiöstä on kerrottu BBC:lle, että myös sillä on suunnitteilla autoihin asennettava oma "musta laatikko", jolla kerätään useita eri tietoja ajon aikana.

Uudistuksella on epäilijänsäkin. Kriitikoiden mukaan mukaan navigointijärjestelmien antamia tietoja ei voi käyttää luotettavasti kuljettajan kykyjen tai ajotapojen kartoittamiseen.

Musta laatikko tarkkailee kuljettajaa

Vakuutusyhtiöiden suunnittelema autojen musta laatikko nauhoittaa ajon aikana kuljettajien toimintaa. Järjestelmä tarkkailee nopeutta, jarrutuksia, auton kääntyilemistä ja päivän aikana käytettyjä reittejä sekä tietyyppejä.

Tiedot välittyvät langattomasti vakuutusyhtiöille. Myös asiakkaat itse voivat päästä verkkosivujen kautta katsomaan suorituksiaan. Verkkosivuilla varoitetaan, mikäli asiakas on ajotyylinsä takia vaarassa joutua kalliimpaan vakuutusluokkaan.

Tiedot mahdollistaisivat tarvittaessa myös syyllisten löytämisen epäselvissä kolaritilanteissa.

"Maksa sen mukaan miten ajat"

Vakuutusyhtiö AA:n tiedottajan mukaan "maksa ajotyylisi mukaan" -järjestelmä on tarkoitettu erityisesti nuorille kuljettajille. Järjestelmän avulla turvalliseen tyyliin ajavilta asiakkailta saattaisi säästyä satoja euroja vuodessa.

Myös muiden Britannian merkittävien vakuutusyhtiöiden ja mm. autovuokraamojen odotetaan julkistavan samanlaisia käytäntöjä lähitulevaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.