Mainos

Halvan viinan vaikutus puhuttaa Helsingissä

Lämmin sää hellii pääkaupunkia, mutta kaikki eivät pidä sitä pelkästään iloisena asiana.

Helsingissä poliisi on joutunut kärräämään kaduille ja puistoihin sammuneita säilöön viime päivinä selvästi tavanomaista enemmän. Kun lämpimiin keleihin yhdistyy entistä halvempi viina, lopputulos on tyrmäävä.

-Tämän vuorokauden aikana olemme jo kuljettaneet 28 päihtynyttä, ja toistakymmentä odottaa vielä vuoroaan kaupungilla, kuvaili tilannetta puolenpäivän aikaan vanhempi konstaapeli Heikki Kauppinen Helsingin poliisin hälytyskeskuksesta. Ja hänen mainitsemissaan luvuissa eivät ole edes mukana sellaiset päihtyneet, jotka oli otettu talteen kotitehtävien yhteydessä tai häiriökäyttäytymisen takia. Näinä päivinä näkymä Helsingin keskustassa muistuttaa Kauppisen mukaan kuvia talvisodan aikaiselta Raatteen tieltä. Miehiä makaa nytkin maassa suuria määriä, tänä päivänä vain halvan viinan kaatamina.

-Tänä päivänä tahti päihtyneiden kohdalla on liki main samanlainen kuin on normaalisti ollut heinäkuun helteillä, hän kertoo. Päihtyneiden raju lisääntyminen johtuu Kauppisen mukaan mm. siitä, että nyt alan miehet kittaavat aiemman "miedomman" Sorbuksen sijaan paljon vahvempaa, kirkasta "euro-kossua".

Eli jos aiemmin kykeni juomaan Sorbus-pullollisen päivässä, samaan ei pystykään kirkkaan viinan kanssa.

-Onhan niiden prosenteissa melkoinen ero. Juoppojen kuskauksen lisäksi poliisia työllistävät lukuisat soitot, joita kaduille, maahan ja penkeille sammuneet aiheuttavat.

- Kun esimerkiksi Mannerheimin patsaalla juoppo makaa tunnin, toistakymmentä ihmistä soittaa hänestä meille. Emme voi sanoa muuta kuin että asia on tiedossa ja poliisi tulee, kun ennättää, Kauppinen selittää.

(MTV3-STT)

Lämpimän sään ja aiempaa halvemman viinan yhdistelmä on työllistänyt poliisia suurimmissa kaupungeissa.

(Kymmenen uutiset 06.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.