Mainos

Halvan viinan myötä lisää rattijuoppoja?

Liikenneturva pelkää rattijuoppojen määrän räjähtävän viinan hinnan laskiessa ja vaatii tiukempia rangaistuksia.

Liikenneturva pelkää rattijuoppojen määrän kasvavan rajusti alkoholin hinnan laskiessa. Kulutuksen on arvioitu kasvavan nykyisestä noin yhdeksästä litrasta yhteentoista litraan asukasta kohden, kun matkustajatuontia koskevia rajoituksia lievennetään ja viinan hinta laskee.

Nuoret kuljettajat ongelmana
Liikenneturva on huolissaan erityisesti nuorista kuljettajista, joiden kohdalla alkoholin halpenemisen uskotaan olevan kohtalokasta. Sen mukaan alkoholi vaikuttaa juuri niihin ajamisessa tarvittaviin taitoihin, jotka kokemattomilla kuljettajilla eivät ole ennättäneet vielä automatisoitua.

Tällä hetkellä noin viidennes liikenteessä kuolleista on nuoria. Nuorten aiheuttamista kovavauhtisista onnettomuuksista 65 prosentissa on alkoholi mukana. Kaikkiaan joka neljännessä kuolemaan johtavassa onnettomuudessa joku osallisista on ollut alkoholin vaikutuksen alainen.

Tiukemmat rangaistukset
Liikenneturva vaatii, että rattijuoppojen kiinnijäämisriskiä tulisi lisätä ja seuraamuksia tiukentaa. Toistuvasti ratista kärynneiden huoltoonohjausta pitäisi parantaa, ja lääkärin lausunto päihderiippuvuudesta tulisi antaa jo ensimmäisestä törkeästä rattijuopumuksesta. Myös nykyistä tehokkaampaa kampanjointia kaivattaisiin Liikenneturvan mukaan.

Alkuvuoden kehitys myönteistä
Heinäkuun loppuun mennessä liikenteessä oli kuollut 46 ihmistä vähemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Kuolonuhreja tilastoitiin alkuvuonna kaikkiaan 173.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.