Mainos

Halusi parantaa liikenneturvallisuutta - heitteli autoja tiiliskivillä

Eläkkeellä oleva opettaja on herättänyt suurta julkisuutta heittelemällä autoja kivillä Koillis-Kiinassa.

74 -vuotias eläkeläinen oli suivaantunut päin punaisia ajaneisiin autoihin ja alkanut heitellä niitä tiiliskivillä. Mies ehti vahingoittaa yli 30 autoa ennen kuin poliisi taltutti hänet, kertoo China Daily -sanomalehti.

- Halusin vain saada ihmisten huomion ja kertoa ajajille, että heidän tulisi ajatella myös jalankulkijoita, mies sanoi lehden haastattelussa.

Mies sai avukseen tiiliskivien heittelyyn kaksi muuta vanhaa miestä ja ihmisiä, jotka etsivät heille uusia kiviä. Miesten tarkoituksena oli jatkaa kivien heittelyä viikon ajan, mutta poliisin väliintulo esti aikeet.

Entinen opettaja alkoi kampanjoida liikenneturvallisuuden puolesta sen jälkeen, kun jalankulkija kuoli alueella, jossa eläkeläinen asuu. Eläkeläisen vaatimuksesta turman tapahtumapaikan risteysalueelle asennettiin liikennevalot, mutta autoilijat eivät ole juuri niistä välittäneet.

Miehen purkaus on saanut tukea kiinalaisella internesivulla, joissa 80 prosenttia 400 000 kyselyyn vastanneesta piti miehen toimia oikeana.

Kiinan tiet ovat tunnetusti vaarallisia. Viime vuonna lähes 73 500 ihmistä kuoli liikenneonnettomuuksissa Kiinassa. Päivittäin Kiinassa kuolee liikenteessä yli 200 ihmistä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.