Mainos

Haluatko työhaastatteluun? Maksa 300 euroa!

Pohjoissuomalaiseen metallialan yritykseen työhön hakenut mies on joutunut erikoisen rahastuksen kohteeksi, kertoo sanomalehti Lapin Kansa.

Mies vastasi lehdessä olleeseen ilmoitukseen, jossa metalliyritykseen etsittiin kolmea avainhenkilöä. Työnhakua päämiehensä puolesta hoitava oululainen Solidea ilmoittikin jo samana päivänä päämiehensä olevan hakijasta kiinnostunut. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun Solidea vaati seuraavaksi mieheltä 300 euroa hakuprosessiin kuuluvan profiloinnin teettämiseksi.

Päävalmentaja Timo Katajamaa Solideasta puolustelee Lapin Kansassa 300 euron vaatimusta sillä, että maksu johtuu 38-sivuisesta profiloinnista, josta hakija saa myös 1,5 tunnin kestoisen henkilökohtaisen palautteen.

Lehden haastettelemat viranomaiset ovat menettelystä tyrmistyneitä. Lapin ELY:n johtaja Pirkko Saarela ja Rovaniemen työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Marja Perälä eivät kumpikaan ei ole aiemmin kuulleet, että profiloinnista laskutetaan työnhakijoita.Tähän asti kustannuksista on vastannut työntekijöitä etsivä firma.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.