Mainos

Haluatko turistiksi avaruuteen? - katso video

Virgin Galacticin avaruusmatkoja on myyty maailmanlaajuisesti jo 316 kappaletta. Avaruuteen matkaajissa on yli 35 eri kansallisuutta. Virgin Galactic ei ole asettanut lennoille kovin rajoittavia terveystekijöitä eikä ikärajoja, jotta mahdollisimman monenlaiset matkustajat pääsisivät vierailemaan avaruudessa.

Avaruuslentojen on määrä alkaa vuonna 2011 ja matkan hinta on 200 000 dollaria. Reilun kahden tunnin avaruuslentoa edeltää kolmen päivän koulutus avaruuskeskus Spacesport Americassa, New Mexicossa Yhdysvalloissa. Alukseen mahtuu kuusi matkustajaa ja kaksi pilottia

Itse avaruuslennossa, emoalus Eve lähtee lentämään kohti taivasta ja nostaa kyydissä olevan avaruusaluksen 16 kilometrin korkeuteen, josta varsinainen avaruussukkula pudotetaan. Sukkulan oma moottori käynnistetään, ja se nousee 90 sekunnissa 110-115 kilometrin korkeuteen. Matkustajat ovat painottomassa tilassa viisi minuuttia, ja voivat kellua aluksen sisällä ihaillen maisemia. Alus laskeutuu kiitoradalle tavallisen lentokoneen tavoin.

(MTV3)

Tältä näyttää avaruusturistin lento (Huomenta Suomi 21.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.