Haluatko syödä lähiruokaa talvella? Valmistaudu jo nyt!

Talvella lähiruuan syöminen on haastavampaa, mutta ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi antaa hyviä vinkkejä selviämään talven yli lähestulkoon pelkällä lähiruualla.

Kesällä on runsaasti sesonkituotteita, mutta löytyy niitä myös talvella. Ruokakulttuuriasiamies kehottaakin lähiruuasta kiinnostuneita panostamaan sesonkituotteisiin.

– Paras neuvo on sesongin mukainen syöminen. Talvella kannattaa panostaa juureksiin ja keittojen, laatikoiden sekä haudutettavien ruokien laittamiseen, ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi kuvailee.

Talven sesonkituotteiden lisäksi ihmisten kannattaa varautua talveen jo hyvissä ajoin esimerkiksi valmistamalla itse hilloja tai pakastaa marjoja.

– Yksi hyvä keino on myös säilöä itse. Kannattaa tehdä hilloja, pakastaa marjoja ja toki kasviksiakin voi oikein hyvin säilöä. Minusta tuntuu, että tietynlainen kellarikulttuuri on heräämässä, että ihmiset opettelevat säilyttämään itse juureksia ja säilytystiloja valmistetaan enemmän kuin pitkään aikaan.

Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat