Mainos

Haluatko pysyä hoikkana? Älä seurustele!

New York Times kertoo, että parisuhde ja lapsen saaminen lihottavat naista lähes kaksi kertaa enemmän kuin sinkkuelämä.

Yleisesti on tiedossa, että lapsen saaminen kerryttää myös ylimääräisiä kiloja naisen vyötärölle. Nyt uuden tutkimuksen mukaan myös seurustelu tuo lisäkiloja.

New York Times -lehden uutisoimassa australialaistutkimuksessa selvisi, että 63 kiloa painava nainen lihoi kymmenen vuoden aikana keskimäärin viisi kiloa, jos hän oli sinkku, mutta yhdeksän kiloa, jos hänellä oli lapsi ja puoliso. Ilman lapsia parisuhteessa elävä nainen lihoi noin seitsemän kiloa.

Tutkimukseen osallistui yli 6000 naista, joiden painon kehitystä seurattiin kymmenen vuoden ajan.

Aikaisemmin lisäkiloja on selitetty lapsen saamisen aiheuttamina muutoksian aineenvaihduntaan. Silti tutkijat eivät usko, että pelkkä parisuhteessa eläminen muuttaisi aineenvaihduntaa. Selitys siis löytyy naisten omasta käytöksestä ja elintavoista.

Kaikilla tutkimukseen osallistuneilla naisilla paino nousi tasaisesti kymmenen vuoden tarkastelujakson aikana. Paino nousi selvästi ensimmäisen lapsen jälkeen, mutta seuraavilla raskauksilla oli painoon vain vähäinen vaikutus. Tämä selittynee tutkijoiden mielestä sillä, että naisen aineenvaihdunnassa tapahtuu muutoksia raskauden aikana, joita on vaikea kumota raskauden jälkeen. Ensimmäisestä raskaudesta kertyneet lisäkilot siis helposti jäävät.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock ja Peter Macdiarmid/Getty Images

Lähde: New York Times

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.