Haluatko lapsestasi fiksun? Näin onnistut

Uusi tutkimus osoittaa, että palkitseminen ja motivaation kehittäminen ovat oikeita keinoja tehdä lapsesta älykäs.

Jos haluat parantaa lapsesi mahdollisuuksia päästä Mensaan, niin lahjonta ja motivointi ovat oikeita keinoja tehdä lapsestasi älykäs.

Pennsylvanian yliopiston tutkijat ovat päätelleet, että esimerkiksi rahallisten korvausten tarjoaminen lapselle auttaa häntä menestymään. Se voi kasvattaa Mensan älykkyystestin tulosta jopa 20 pisteellä.

Tutkijat päättelivät, että tutkimustulokset eivät koske vain älykkyyttä, vaan myös motivaatiota. Testatessaan 2000 lasta, tutkijat katsoivat onko palkinnon antamisella merkitystä tulokseen.

He havaitsivat, että mitä suurempi rahallinen palkinto oli, sitä enemmän testattujen lasten tehtävien tulokset paranivat.

Toisessa testissä testattiin 500 poikaa, ja oivallettiin että ne pojat joissa havaittiin merkkejä tylsistyneisyydestä ja motivaation puutteesta, eli esimerkiksi haukottelua tai katseen harhailua, saivat alhaisemmat pisteet testeissä.

Psykologi Angela Lee Duckworth toivoo, että yhteiskuntatieteilijät, opettajat ja päättäjät ymmärtäisivät, kuinka ihmisten motivaatio ja yrittäminen voivat olla yhtä tärkeitä elämässä menestymisen kanssa, kuin kyvyt yleensä.

Kuva: Colourbox.com

MTV3/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja