Haluatko hoikistua? Tätä dieettiä Hollywood-tähdet nyt noudattavat

Oletko kyllästynyt dieetteihin, jotka rajoittavat syömistäsi ja joissa joudut karttamaan kokonaan tiettyjä ruokia? Kokeile siis Hollywoodin kirkkaimipien tähtien suosimaa Five factor-dieettiä.

Amerikkalaiset julkkikset ovat nyt hullaantuneet Five factor-dieetistä, joka vannoo numero viitosen nimeen. Muun muassa Hollywood-kaunottaret Jessica Simpson, Eva Mendes, Halle Berry ja Katherine Heigl noudattavat tätä trendidieettiä hoikan ulkomuotonsa säilyttämiseksi.

Dieetin nimi on viiden tekijän dieetti, koska se muodostuu kokonaisuudessaan viiden eri tekijän ympärille. Dieetissä syödään päivän aikana viisi ruoka-annosta, jotka koostuvat viidestä ruoka-aineesta, joiden valmistaminen vie vain viisi minuuttia ja joiden kuluttaminen vie vain viisi minuuttia per ateria. Jokaisen ruoka-annoksen tulee myös sisältää kaikki nämä viisi elementtiä: proteiinia, hiilihydraattia, kuitua, hyvälaatuista rasvaa ja sokeritonta juotavaa. Dieettiä noudatetaan vähintään viiden viikon ajan, mutta dieetissä saa pitää myös yhden päivän viikossa vapaata ruokavaliosta ja syödä mitä tahansa.

Dieetin hyviksi puoliksi mainostetaan etenkin sitä, ettei laihduttaessa tarvitse kokea näläntunnetta koska annosten kokoa ei dieetissä suoranaisesti kontrolloida. Dieetin nimeen vannovat uskovatkin dieetin toimivan muun muassa siksi että syömällä päivässä viisi viiden raaka-aineen ateriaa, pysyt kylläisenä pidempään etkä sorru naposteluun ja lihottavien herkkujen ahmimiseen.

Lähteet: www.5factor.com, www.howcelebsdiet.com

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja