Haluaako Keskusta naiset armeijaan? "Tarvitsemme kaikkia koskevan asevelvollisuuden"

Pääministeripuolue Keskusta väläyttää asevelvollisuuden laajentamista. Puolueen mukaan kutsuntojen avulla voitaisiin ehkäistä syrjäytymistä.

Keskusta on uusimassa puolueen työtä ohjaavan periaateohjelmaansa, ja yksi osio tänään julkaistussa ohjelmaluonnoksessa koskee Suomen turvallisuutta.

– Jokainen suomalainen on maanpuolustaja. Tarvitsemme oman uskottavan puolustuskyvyn ja kaikkia koskevan asevelvollisuuden, luonnoksessa kirjoitetaan.

Ohjelmatyötä vetävän perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan kyseessä on enemmän keskustelunavaus kuin suora tavoite.

– Se voisi tarkoittaa sitä, että kutsunnat ulotettaisiin koskemaan koko ikäluokkaa, niin tyttöjä kuin poikia. Se voisi toimia myös yhtenä syrjäytymisen ehkäisymuotona, Saarikko maalailee.

Keskustan mielestä kutsunnat olisi luonteva paikka tavoittaa oppivelvollisuutensa päättäneet nuoret ja tarjota tarvittaessa yhteiskunnan tukea.

– Ulottuisiko se muuhunkin, ikään kuin asevelvollisuuden puolelle? Toivon, että tämä luonnospaperimme herättää aiheesta keskustelua, Saarikko sanoo.

Keskustan periaateohjelmaluonnos sisältää kaikkiaan sata eri periaatetta, jotka on jaoteltu teemoittain. Luonnos lähtee nyt puolueen kenttäväen kommentoitavaksi, ja lopullisen muotonsa periaateohjelma saa kesän 2018 puoluekokouksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja