Mainos

Halsuan ja Janakkalan suurpalot hallinnassa

Eilen ja toissapäivänä roihunneet suurmaastopalot ovat pysyneet hyvin sammutusyksiköiden hallinnassa. Aamulla sekä Janakkalassa että Halsualla ryhdyttiin jo pohtimaan jälkisammutus- ja vartiointijoukkojen huomattavaa pienentämistä.

Paloa taltuttaa noin 300 sammuttajaa

Halsualla noin 100 hehtaarin verran turvesuota- ja metsää polttanut suurpalo saatiin tyynen yön turvin ja reilun sadan sammuttajan voimin lähes kokonaan jälkisammutetuksi. Aamuun asti palorajalle tykitettiin paloautoista vettä ja alueen sisällä vettä levitettiin lietevaunutraktoreilla. Kytevistä kipinöistä ei enää lähtenyt enää isompia paloja liikkeelle.

palomiehenvaatteet

Vetelin palopäällikkö Osmo Läspän mukaan tilanne Halsualla on aamusella niin hyvä, että aamupäivän aikana tarkoituksena oli pienentää jälkivartiointijoukot minimiin. Mahdollisesti seuraavien päivien vartiointityöt siirretään turvesuon omistavan Vapon urakoitsijalle. Myös Janakkalassa perjantaista riehunut palo oli tänään hyvin hallinnassa. Janakkalan palomestari Matti Lappalaisen mukaan yön ajan neljän paloyksikön ja 30 varusmiehen voimin sammutettiin lähinnä muutama pieni kipunointi. Palon uudelleensyttymisen vaaraa ei vaikuttanut olevan.

Vaikka suuri osa maasta on kuivuuden takia metsäpalovaaran alla, yöllä ei syttynyt uusia uhkaavia maastopaloja. Vain Keravan palolaitos kävi sammuttamassa illan aikana muutaman pienemmän metsäpalon, ja Mäntyharjulla työstettiin aamulla järveen rajoittuneen rantapalon tukahduttamista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.