Mainos

Halpalentoyhtiöt tulossa Suomen markkinoille

Halpalentoyhtiöt valtaavat markkinoita Euroopassa. Tähän asti halpoja lentoja on ollut tarjolla vain Britanniassa ja Keski-Euroopassa, mutta pian hintakilpailu ulottuu Helsinkiinkin saakka

Helsingin ja Lontoon välisellä lentoreitillä ei juuri ole kilpailua, kun Finnair ja British Airways toimivat nykyisin yhteistyössä. Tilanne muuttunee kuitenkin ensivuonna, kun KLM:n omistama halpalentoyhtiö Buzz aloittaa toimintansa. Se aikoo ryhtyä kilpailemaan matkustajista Suomen ja Britannian välillä:

Buzz myy turistiluokan menopaluu lipun Helsingin ja Lontoon välille noin tuhannella markalla. Liikematkustajia yhtiö lupaa npalvella noin puolta halvemmalla kuin Finnair tai British Airways

British Airways

.Toinenkin halpayhtiö, Easyjet, tähyää Lontoon ja Helsingin reitille. Sen hinnat ovat todennäköisesti vieläkin halvemmat.Halpayhtiöt ovat muutamassa vuodessa vallanneet pari prosenttia Euroopan markkinoista, ja kasvuvauhti on kova.

Perinteiset lentoyhtiöt ovat tytäryhtöiden kautta tunkeneet mukaan kilpailuun. British Airways perusti Go-yhtiön jo viime vuonna ja myös Lufthansan huhutaan tulevan pian mukaan markkinoille. Heikoimmat halpalentoyhtiöt ovat jo joutuneet antamaan periksi ja lisää konkursseja on odotettavissa, kunhan kilpailu kiristyy entisestää. Matkustajien kannalta tilanne on otollinen, sillä kamppailu markkinosuuksista pitää hinnat kurissa ja pakottaa perinteiset lentoyhtiötkin jonkinlaiseen hintakilpailuun.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.