Mainos

Halosesta kunniatohtori Nicaraguassa

Ellei lentosää muutu mahdottomaksi, presidentti Tarja Halosesta tulee tänään ensimmäinen valtiojohtaja, joka vierailee Kaakkois-Nicaraguassa Karibian rannikon autonomisella alueella.

Presidentti Tarja Halonen tapaa tänään Bluefieldsin kaupungissa Nicaraguan autonomisten alueiden nokkamiehiä. Paikallinen Uraccan yliopisto tekee samalla Halosesta ensimmäisen kunniatohtorinsa.

Suomi on tehnyt alueella kehitysyhteistyötä yli 20 vuotta. Viime vuonna Suomen tuki Nicaragualle oli noin 6,5 miljoonaa euroa. Kehitysyhteistyö keskittyy maaseudun kehittämiseen, lisääntymisterveyteen ja kuntakehitykseen. 5,2 miljoonan asukkaan Nicaragua on Latinalaisen Amerikan toiseksi köyhin maa. Köyhin on Haiti.

Paikalliset toimittajat vastassa

Nicaragualaisia tv:n kuvausryhmiä, radiotoimittajia ja lehdistöä oli eilen vastaanottamassa Halosta pääkaupunki Managuan lentokentällä. Paikallisen median mielenkiintoa lisäsi se, että presidentti saapui Meksikosta yhteisellä koneella isäntänsä, Nicaraguan presidentin Enrique Bolanosin kanssa. Halonen ja Bolanos osallistuivat perjantaina Guadalajarassa EU:n ja Latinalaisen Amerikan sekä Karibian maiden huippukokoukseen.

Salamavalot välkkyivät myös, kun presidentit jakoivat toisilleen maidensa korkeat kunniamerkit. Halonen antoi Bolanosille Suomen Valkoisen Ruusun suurristin ketjuineen. Bolanosilta hän sai Orden Ruben Dario -kunniamerkin.

Nicaraguan johtava sanomalehti Prensa kertoi eilisessä numerossaan Suomesta ja Halosesta, jota lehti luonnehti aikaansaavaksi tekijäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.