Mainos

Halosen Venäjän-vierailusta sovittiin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on hyväksynyt Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin esittämän vastavierailukutsun. Medvedev kutsui Halosen Venäjälle tänään presidenttien kahdenkeskisessä tapaamisessa Presidentinlinnassa.

Hyväntuuliset presidentit kertoivat tapaamisen sisällöstä tiedotustilaisuudessa, joka alkoi Linnassa puoli tuntia myöhässä.

- Pyydän vilpittömästi anteeksi, että on mennyt yli ajan, mutta meillä oli niin paljon keskusteltavaa ja niin paljon pohdittavaa, Halonen sanoi.

- Olemme luvanneet jatkaa keskusteluja illalla ja huomenna, ja olen vastannut myönteisesti presidentti Medvedevin kutsuun saapua Venäjälle.

Halonen sanoi, että huomenna presidentit puhuvat historiasta, kun taas tänään keskusteltiin nykypäivästä ja tulevaisuudesta.

- Olemme puhuneet tänään sekä taloudesta että myös ympäristönsuojelusta ja jonkin verran turvallisuuspolitiikastakin.

Presidentit kiittelivät keskustelujen ilmapiiriä ja Halonen myös "ripeyttä, jolla asioihin on päästy käsiksi".

Medvedevkin listasi joitakin tapaamisessa esillä olleita asioita.

- Olemme tänään keskustelleet monista suurista hankkeista, muun muassa rajainfrastruktuurin kehittämisestä, energia-alan yhteistoiminnasta ja tietysti myös työluvista ja siitä, miten voitaisiin edesauttaa maittemme välisiä matkoja, Medvedev sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.