Mainos

Halosen vastausta ei kerrottu

Ulkoministeri Tarja Halosen (sd.) halusta osallistua SDP:n presidenttiehdokkaan esivaaliin ei ole vielä julkista tietoa. Hän kertoi päätöksestään aamulla SDP:n puoluesihteerille Kari Laitinen, mutta päätöstä ei kerrottu julkisuuteen.

Halonen kertoo ratkaisustaan julkisuuteen puolenpäivän jälkeen. Tätä ennen ilmeisesti selvitetään, mitä kaksi muuta ehdolla olevaa eli Euroopan oikeusasiamies Jacob Söderman ja europarlamentaarikko Pertti Paasio vastaavat. Laitinen oli tapaamisen jälkeen hyvin vähäpuheinen. Kuitenkin Halosen vastaus oli hänen mielestään yksiselitteinen. Laitinen viipyi Halosen luona yli puoli tuntia. Itse asiasta he keskustelivat viitisentoista minuuttia.

Presidentti Martti Ahtisaaren eilinen ilmoitus olla osallistumatta SDP:n esivaaliin herätti puolueväessä epätietoisuutta. Suurin osa puolueväestä on tulkinnut Ahtisaaren ilmoituksen siten, että hän luopuu koko kisasta.

Sen sijaan puolueen puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen toivoo Ahtisaarelle vieläkin toista kautta. SDP:n presidenttiehdokkaasta päättää puoluekokous toukokuun lopussa Turussa. Vaikka esivaali onkin neuvoa-antava, puoluekokous voi tuskin päättää vastoin sen tulosta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.