Mainos

Halosen toivotaan pyrkivän uudelle kaudelle

Tuoreen kyselyn mukaan nihkeimmin Halosen ehdokkaaksi asettumiseen suhtautuvat porvaripuolueiden äänestäjät.

Presidentti Tarja Halosen nauttima luottamus on noussut korkeammaksi kuin koskaan aikaisemmin. Suomen Kuvalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 90 prosenttia vastanneista sanoo luottavansa presidenttiin.

Vastanneista kuitenkin vain 74 prosenttia toivoi, että Halonen asettuisi ehdolle toiselle presidenttikaudelle. Seitsemäntoista prosenttia vastanneista toivoi Halosen tyytyvän yhteen kauteen ja yhdeksän prosenttia ei ottanut asiaan kantaa.

Porvaripuolueiden äänestäjien joukossa oli suurin osuus niitä, jotka toivoivat, että Halonen ei olisi vuoden 2006 vaaleissa ehdolla. Kokoomuksen kannattajista 34 prosenttia toivoi Halosen luopuvan, keskustalaisista 29 prosenttia.

Halosen jatkaminen auki

Halonen ei ole vielä kertonut, asettuuko hän uudestaan ehdolle vai ei. Presidentin vastausta saadaan odottaa ainakin kunnallisvaalien ohi. SDP:n puheenjohtaja, puhemies Paavo Lipponen sanoi toukokuussa, että SDP tulee ilman muuta pyytämään Halosta pyrkimään toiselle kaudelle.

Puolueet asettavat presidenttiehdokkaitaan puoluekokouksissa ensi vuonna. Keskustassa painetta on ennen kaikkea pääministeri Matti Vanhasen suuntaan, jonka suosio on ollut vahvassa nousussa.

Kokoomuslaisista ehdokkaista suurinta kansansuosiota on edelleen nauttinut Euroopan investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistö, joka kieltäytyi ehdokkuudesta vuoden 2000 vaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.