Mainos

Halosen suosio kasvaa koko ajan

Halonen valittaisiin presidentiksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta, mikäli presidentinvaalit pidettäisiin nyt.

Presidentti Tarja Halosen kannatus seuraavalle kaudelle nousee koko ajan.

MTV3:n teettämän gallupin mukaan Halosta äänestäisi 61 prosenttia kansalaisista, jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt. Vastaavaan huhtikuussa tehtyyn kyselyyn verrattuna Halosen kannatus on noussut kuusi prosenttiyksikköä.

Keskustan Matti Vanhasen kannatus on nyt 15 prosenttia. Vanhasen kannatus on pudonnut viisi prosenttiyksikköä. Kokoomuksen Sauli Niinistön kannatus on sen sijaan pysynyt lähes ennallaan 18 prosentissa.

Tuoreiden galluplukujen perusteella presidentinvaaleissa ei tarvittaisi toista kierrosta. Mikäli sellainen kuitenkin tulisi, Halosen ylivoima olisi murskaavaa. Niinistön Halonen löisi prosenttiluvuin 72-28. Vanhanen kärsisi puolestaan Haloselle tappion luvuin 73-27.

Porvariyhteistyöstä vaalien toisella kierroksella ei kannata puhua. Vanhanen ei kelpaa kokoomukselle eikä Niinistö keskustalle. Jos Vanhanen ei ole toisella kierroksella, 56 prosenttia keskustalaisista äänestäisi Halosta. Samoin tekisi kokoomusväki, ellei Niinistö pääsisi jatkoon.

Tällä viikolla tehtyyn tutkimukseen haasteltiin noin 1500 henkilöä. Presidentinvaaleihin on aikaa tasan kolme kuukautta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 14.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.