Mainos

Halosen lehdistöpäällikkö jättää tehtävänsä

Maria Romantschuk siirtyy Fortum-konsernin viestintäjohtajaksi. Hän on työskennellyt myös lehdistöneuvoksena Suomen Tukholman suurlähetystössä sekä toimittajana eri tiedotusvälineissä.

Presidentti Tarja Halosen lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk siirtyy energiayhtiö Fortumin viestintäjohtajaksi.

-Kun tarjoutui mahdollisuus vaihtaa toiseen haastavaan työhön, päätin tarttua tilaisuuteen, Romantschuk sanoi tänään pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Hänen mukaansa työpaikan vaihtoon ei liity mitään dramatiikkaa. Fortumin liiketoimintaa ja vaikkapa sen paljon kohua herättäneitä optioita hän ei liiemmin halunnut kommentoida.

Presidentin kanslian kansliapäällikön Jarmo Viinasen mukaan Romantschukin seuraajasta presidentin lehdistöpäällikkönä ei ole tehty vielä päätöksiä.

Romantschuk on toiminut presidentin lehdistöpäällikkönä vuodesta 2000, jolloin Halonen aloitti presidenttinä. Romantschuk arvioi, että ehdottomasti vaikein tilanne kuluneen seitsemän vuoden aikana oli tapaus Martti Manninen. Romantschukin mukaan se oli vaikea paikka koko talolle. Jupakka koski salaisia ulkoministeriön asiakirjoja, joita presidentin silloinen neuvonantaja Manninen luovutti silloiselle oppositiojohtajalle Anneli Jäätteenmäelle (kesk.) kevään 2003 eduskuntavaalien alla.

Teir-Lehtisestä kestävän kehityksen johtaja

Mikael Lilius

-Romantschuk on perin pätevä henkilö, joka sopii Fortumiin mitä mainioimmin, Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius toteaa.

Fortumin nykyinen viestintäjohtaja Carola Teir-Lehtinen nimitetään kestävän kehityksen johtajaksi. Vakanssi on uusi ja Fortumin mukaan seurausta yhtiön pyrkimyksestä tehdä kestävästä kehityksestä, etenkin ilmastokysymyksestä, yhtiön menestystekijä.

-Hän ei tule jatkamaan konsernijohdon jäsenenä, mutta hän raportoi suoraan minulle. Tämä on hänelle uusi haaste, ja hän on todella itse vakuuttunut siitä, että pitää tästä tehtävästä ja näkee sen mielenkiintoisena. Tämä on sulassa sovussa tehty muutos, Lilius sanoo.

Fortumin logo

Fortum on myllännyt tänään myös muuten johtoaan. Neljä Fortumin seitsemästä liiketoimintayksiköstä saa uuden vetäjän.

-Me olemme siirtymässä uuteen kasvuhakuiseen vaiheeseen. Olemme edenneet ihan menestyksekkäästi kuutisen vuotta ja nyt tullaan uuteen vaiheeseen, jossa meidän kasvu joudutaan hakemaan uudella tavalla ja uusilta markkinoilta, Lilius toteaa.

Hänen mukaansa ihmisille halutaan antaa uusia haasteita ja saada sillä tavalla enemmän energiaa organisaatioon.

-Me kierrätämme aika paljon ihmisiä täällä. Nyt oli tämän pyramidin huipun vuoro tulla kierrätetyksi, Lilius sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.