Halosen jyrääminen jakaa mielipiteet

Sisäministeriön kansliapäällikön valinta jakaa kansalaisten mielipiteet. Aamupäivään mennessä MTV3:n nettikyselyyn vastanneiden niukka enemistö, 52,3%, tuki presidentti Tarja Halosta hänen päätöksessään kansliapäällikön valinnassa. 2 715 vastaajaa ei nähnyt ongelmaa siinä, että hän jyräsi valtioneuvoston yksimielisen kannan Ilkka Laitisen valinnasta. 2 473 vastaajaa on silti myös kriittisiä, eikä pidä Halosen toimintaa demokraattisena. Kaiken kaikkiaan 47,7% kaikista vastanneista vastustaa Halosen tapaa toimia kansliapäällikön valinnassa.

Ritva Viljasen valintaa perustellaan ennen kaikkea hänen näytöillään tehtävän menestyksekkäästä hoitamisesta viimeisen viiden vuoden ajalta.

Aivan oikein, että saavat jatkaa pätevät henkilöt niissä tehtävissä, missä ovat jo osoittaneet taitonsa. (minä itte)

Miksi vaihtaa hyvä tyyppi. (funtsija)

Presidentillä on oikeus nimittää. Hyvä että uskalsi pitää oman päänsä, jos virkaa hoitanut on hyvin onnistunut. (ik)

Vastustajien mielestä Viljasen valintaa auttoi erityisesti hänen demaritaustansa.

On arveluttavaa, että yksi henkilö käyttää laillistettua mielivaltaa, koska julkistettujen tietojen mukaan kyseessä on ollut lähipiirin ja oman edustamansa ryhmittymän edun asettaminen kaiken muun edelle. (ielek)

Haiskahtaa pahasti siltä että presidentti ajaa ystävänsä etuja. (politrukki)

Vaikka presidentin pitäsi ola "puolueeton" niin selkeästi on hänen valinnoissaan puoluekanta ollut ratkaiseva tekijä. (Puolueet pannaan!)

Toisten mielestä asia edes kuulu Haloselle.

Sen pitää päättää, joka lopulta vastaa yksikön toimivuudesta, eli tässä tapauksessa ilman muuta valtioneuvoston kanta pitäisi ratkaista. (mie)

Presidentti tärkein tehtävä on edustaa valtiota, ei puuttua tällä tasolla sisäpolitiikkaan. (Nainen vm-71)

Lue myös:

    Uusimmat