Mainos

Halosen ja hallituksen EU-lautaskiista kärjistyy

Hallituksen ja presidentti Tarja Halosen välille syntynyt kiista osallistumisesta EU-huippukokouksiin on kärjistymässä. Halosen osallistuminen EU:n huippukokouksiin on vaakalaudalla, kun EU:n rakenteita muuttava Lissabonin sopimus astuu voimaan joulukuun alusta.

MTV:n uutisten tietojen mukaan hallituksen EU-ministerivaliokunta käsitteli asiaa tänään ylimääräisessä kokouksessaan. Perjantaina osallistumiskysymystä on määrä käsitellä presidentin, pääministerin ja ulkoministerin yhteisessä tapaamisesssa.

Tiettävästi hallituksen sisällä on vahvistumassa näkemys, jonka mukaan Halonen ei osallistuisi enää 10.-11. joulukuuta Brysselissä järjestettävään huippukokoukseen, vaikka hän on ilmaissut halunsa olla kokouksessa mukana. Jatkossa Suomen edustaja olisi yksiselitteisesti pääministeri, kun Lissabonin sopimus muuttaa Eurooppa-neuvoston roolia.

Kiistasta povataan värikästä, sillä hallitus haluaa leikata presidentin osallistumisoikeutta jo ennen ministeri Christoffer Taxelin (r.) presidentin valtaoikeuksia käsittelevän työryhmän johtopäätöksiä. MTV:lle eri hallituslähteet ennakoivat lautaskiistasta "värikästä".

- Kyllä sille lautaselle soppa syntyy, arvioidaan.

Samaan aikaan presidentti Halonen valmistatuu osallistumaan myös Kööpenhaminassa korkean tason YK:n ilmastotapaamiseen 17. - 18. joulukuuta. Ilmastokokouksessa Suomea edustavat Halosen lisäksi pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.