Mainos

Haloselle kauppakorkean kunniatohtoruus

Presidentti Halonen on nyt Helsingin kauppakorkeakoulun kunniatohtori.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on vihitty yhdessä kahdeksan muun suomalaisen ja ulkomaalaisen yhteiskunnan vaikuttajan ja tutkijan kanssa kauppatieteen kunniatohtoriksi Helsingin kauppakorkeakoulussa. Kunniatohtorin arvonimen saivat tasavallan presidentin ohella ylipormestari Eva-Riitta Siitonen, Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä, Nokian toimitusjohtaja Pekka Ala-Pietilä sekä pitkän uran mm. suurten yritysten tilintarkastajana luonut kauppatieteen maisteri Antti Helenius.

Ulkomailta kunniatohtoreiksi kutsuttuina vihittiin amerikkalaiset professorit John Darling ja Richard Scott, ruotsalainen professori Lars-Gunnar Mattsson ja kanadalainen professori Margaret Slade.

Kauppakorkeakoulu juhli promootion merkeissä myös 90-vuotista taivaltaan. Juhlassa vihittiin maisteriksi 82 opintonsa päättänyttä kauppatieteen opiskelijaa. Tohtorin arvomerkit sai 50 väittelijää.

"Turhaa vastakkainasettelua"

Yliopistollisten tieteenalojen suhteissa on professori Erkki Pihkalan mukaan ollut viime aikoina ollut turhaa vastakkainasettelua:
-Jopa ideologisten valintatilanteiden synnyttämistä yhtäältä ns. kovien aineiden eli teknisten ja kaupallisten alojen osaajien sekä toisaalta ns. yleissivistyksen saaneiden maailman menoa muka ylemmällä tasolla ymmärtävien oppiaineiden välille.

Promoottori Pihkala huomautti, että matemaattiset kaavat ja laskeminen, jopa laskentatoimi eivät kuitenkaan ole vaihtoehto humanistisille arvoille.
-Vastuulliset yritykset ovat ymmärtäneet, ettei menestystä ajanmittaan tule ilman yhtäältä tieteellistä liikkeenjohtoa laskentatoimineen sekä toisaalta eettisten arvojen ja itse ympäristön huomioonottamista, tähdensi Pihkala.

-Tutkijat ovat puolestaan oivaltaneet, ettei tieteen luostariin pakaneminen ole ratkaisu, vaan yhteistyö yritysten ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa on tarpeen, Pihkala sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.