Mainos

Halosella edelleen vankka kannatus

Presidentti Tarja Halosen kannatus on pysynyt vankkana. Pääministeri Matti Vanhasesta voisi tulla seuraava presidentti.

Halosen kannatus kestää

STT:n Suomen Gallupilla teettämässä tutkimuksessa 72 prosenttia vastaajista ilmoitti voivansa äänestää edellen kovan kannatuksen omaavaa Presidentti Tarja Halosta. Pääministeri Matti Vanhaselle äänensä voisi antaa 43 prosenttia ja Euroopan investointipankin varapääjohtajalle Sauli Niinistölle 39 prosenttia vastaajista. Puhemies Paavo Lipposen osuus oli 24 prosenttia. Tutkimuksessa vastaaja sai 11 nimen luettelosta valita kaikki ne, joita hän voisi teoriassa ajatella äänestävänsä.

Kuka presidentiksi jos Halonen väistyisi?

Tutkimuksessa selvitettiin myös sitä, kuka olisi kansalaisten mielestä sopivin presidentiksi, jos Tarja Halonen ei asetu enää ehdolle. Suurimman kannatuksen sai pääministeri Vanhanen, 23 prosenttia. Toiselle sijalle nousi Niinistö 19 prosentin kannatuksella ja Lipponen jäi kolmanneksi 12 prosentin kannatuksella. Keskustan kannattajista 55 olisi äänestämässä Vanhasta presidentiksi ja kokoomuslaisista 47 prosenttia Niinistöä. SDP:n kannattajista sen sijaan vain 24 prosenttia oli Lipposen takana.

Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluna 15.-23. kesäkuuta. Haastattelujen kokonaismäärä oli 1001. Tutkimustulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.