Mainos

Halonen yrittäjien keskuudessa Vanhasta suositumpi

MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin mukaan pääministeri Matti Vanhasen heikko kannatus on yllättävää, koska pääministerillä on presidentti Tarja Halosta enemmän vaikutusta talouspolitiikkaan.

Istuva presidentti Tarja Halonen kiilaa yrittäjien suosiossa yllättäen ohi keskustan ehdokkaan pääministeri Matti Vanhasen. Halonen jää kuitenkin selvästi kokoomuksen ehdokkaastaSauli Niinistöstä, joka on yrittäjien keskuudessa ylivoimaisesti suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi.

Kauppalehden teettämässä kyselyssä Niinistöä piti parhaana ehdokkaana 57 prosenttia, Haloseen luotti 10 prosenttia ja Vanhaseen kahdeksan prosenttia vastaajista.

- Ehkä yllättävintä on istuvan pääministerin heikko kannatus, koska kuitenkin pääministerillä on presidenttiä enemmän vaikutusta talouspolitiikkaan, arvioi MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

Grönlundin mukaan kyselyn tulos kertoo perinteisistä kannatusmalleista.

- Sanoisin näin, että tämä lähinnä vahvistaa niitä perinteisiä kannatusmalleja, että Halonen on tavallaan enemmän palkansaajien ehdokas, Niinistön perinteisen oikeiston, yrittäjien ehdokas ja Vanhasen kannatus on aika paljon siellä keskustan perinteisillä kannatusalueilla eli maaseudulla, Grönlund jatkaa.

Taloustutkimus kysyi viime viikolla 308 pk-yrityksen johtajalta, kuka olisi yritystoiminnan kannalta paras ehdokas. Tutkimuksen virhemarginaali on viisi prosenttiyksikköä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.