Mainos

Halonen: Vaalirahoituslaki uusiksi ennen syksyn kunnallisvaaleja

Presidentti Tarja Halosen mielestä vaalirahoituslaki on mahdollista uudistaa jo ennen ensi syksyn kunnallisvaaleja. Halonen otti asiaan kantaa Kainuuseen suuntautuneen maakuntamatkan lehdistötapaamisessa.

- Minusta olisi hyvä lähtölaukaus kunnallisvaaleille, että ihmiset tietäisivät äänestämään mennessään, että tämä asia on otettu huomioon. Uskoakseni nykyinen lainsäädäntö on hyvä pohja, eikä siihen tarvitsisi tehdä niin valtavan suuria muutoksia, ettei niitä ehdittäisi tekemään, arvioi Halonen Sotkamossa.

Halonen painotti, ettei vaalirahoituslaki ole presidentin asia, vaan sen uudistamisen hoitavat puolueet ja eduskunta. Jotain toiveita hänellä oli uuden lain suhteen esittää.

- Olen tyytyväinen siitä, että puolueet ovat lähteneet ripeästi uusimaan lakia. On puolueiden ja eduskunnan asia laatia sellainen laki, joka antaa riittävästi avoimuutta. Lain pitää olla myös velvoittava. Kun laki laaditaan, niin sitä noudatetaan, Halonen opasti.

Politiikan tukemista ei kannata hävetä

Vaalirahoituskohua presidentti Halonen piti hyvänä esimerkkinä suomalaisen yhteiskunnan toimivuudesta. Epäkohdasta nousseen metelin jälkeen päättäjät ovat pikavauhdilla ryhtymässä korjausliikkeen tekoon.

- Jos tämä uudistus menee nopeasti eteenpäin, niin se antaa hyvän kuvan järjestelmästä. Kun epäkohta huomataan, niin se korjataan nopeasti. Se osoittaa, että suomalainen yhteiskunta on korjauskykyinen, presidentti arvioi.

Vaikka vaalirahoitus on viime päivinä ollut esillä perin negatiivisessa valossa, niin presidentti muistutti järjestelmän kaipaavan ulkopuolista rahaa.

- Pitää olla avoin. Ei politiikan tukemista kannata hävetä. Poliittinen toiminta on hyvä asia ja sitä kannattaa tukea. Pitää vain sitten puolin ja toisin kehdata sanoa kenelle tukea antaa ja mistä sitä tukea tulee, presidentti Tarja Halonen painotti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.