Mainos

Halonen tyytyväinen

SDP:n presidenttiehdokas Tarja Halonen oli ensimmäisen kierroksen voittajana tyytyväinen tilanteeseen. Toisen kierroksen voittaa se, joka omien ääniensä ohella saa taakseen eniten pelistä pudonneiden ehdokkaiden ääniä. Halosen mielestä kysymystä ei voi pelkistää kamppailuun porvarillisten naisehdokkaiden äänistä.

Riitta Uosukaista (kok.), Elisabeth Rehniä (r.) ja Heidi Hautalaa (vihr.) äänestäneillä on ollut mielessä tietty kokonaisuus. Uudet kannattajat ovat ratkaisijan asemassa, mutta toisaalta kukaan ei ole antanut ääntään molemmille kierroksille. Edessä on jälleen vapaa valinta.

Halonen aikoo pitää sanomansa työllisyydestä ja hyvinvointiyhteiskunnasta entisellään. Asiaan kuuluu myös vastaaminen Ahon kampanjassa esille tuleviin näkemyksiin. Sisäpolitiikka on kuvassa mukana, koska yhteiskunnallinen tilanne on monessa suhteessa vakava. Halonen haluaisi silti vastakin pitää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa esillä, koska se on presidentin arkipäivää.

SDP:n ehdokas toivoi, ettei kampanjan sävy muutu. Hän on pitänyt vaaleja tähän mennessä varsin mielenkiintoisina. Halonen piti osuuttaan ennakkoäänistäkin hyvänä, koska hänen kampanjansa lähti liikkeelle muita myöhemmin. Ennakkoäänissä Halonen oli kakkossijalla, mikä johtui niiden alueellisesta jakautumasta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.