Mainos

Halonen: Työ- ja perhe-elämä tasa-arvoisiksi

Naisilla ja miehillä tulee olla todellinen mahdollisuus jäädä halutessaan kotiin hoitamaan lapsiaan, vaati presidentti Tarja Halonen tänään Helsingissä. Hän puhui kansainvälisen naisten kattojärjestön ICW:n (International Council of Women) yleiskokouksen avajaisissa.

Suomessakin tasa-arvon edistysaskeleista huolimatta naisilla on Halosen mielestä suuria vaikeuksia perhe-elämän ja työn yhteensovittamisessa. Työelämän kilpailu ei saisi johtaa siihen, etteivät äidit ja isät uskalla käyttää heille lailla taattuja vanhempien oikeuksia.
-Naisten ja miesten on jaettava perhevelvollisuudet keskenään ja siten lisättävä todellista tasa-arvoa myös arkipäivän askareissa, presidentti sanoi. Halonen oli lisäksi maailmanlaajuisesti huolissaan naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta.

Hän sanoi ilahtuneensa, kun YK:n naisten asemaa käsitelleen Pekingin konferenssin seurantakokouksessa tunnustettiin myös avioliitossa tapahtuva raiskaus rikokseksi. Halonen muistutti niin ikään, että köyhyys koettelee maailmassa kaikkein eniten juuri naisia ja lapsia.
-Köyhyys ja sukupuoleen perustuva taloudellinen epäoikeudenmukaisuus sekä koulutuksen puute ja riittämätön terveydenhuolto johtavat surullisiin seurauksiin, presidentti sanoi. Ongelmien ratkaisemisessa hän piti ensiarvoisen tärkeänä tyttöjen koulutuksen merkitystä.

Naisten asemaa ja rauhaa edistävän ICW:n yleiskokous kestää viikon, ja sinä aikana valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja sekä hallitus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.