Mainos

Halonen tutustui Euroopan kuninkaallisiin

Presidentti Tarja Halonen tuntee kuluneen viikonlopun jälkeen paljon aiempaa paremmin Euroopan kuninkaallisia.

Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi

Tanskan kuningattaren Margareeta II:n 60-vuotisjuhlilla Haloselle tarjoutui tilaisuus tutustua vanhoihin ja myös uusiin kuninkaallisiin tuttavuuksiin. Halonen oli selvästi mielissään uusista tuttavuuksista. Aika oli hänen mukaansa kulunut vauvojen ihasteluun ja kuninkaallisen nuorison nimien opettelemiseen.

Syntymäpäivien tunnelmaa hän luonnehti herttaiseksi. Vastaanotto sekä presidentille että hänen puolisolleen Pentti Arajärvelle oli ystävällistä. Samalla hän sai paljon onnitteluja presidentiksi tulemisestaan.

Halonen ja Arajärvi kuuluivat juhlien korkeimpien arvovieraiden joukkoon. Hyvin tasavaltalainen pariskunta näytti liikkuvan siniveristenkin joukossa. Kööpenhaminaan oli selvästi tultu viettämään syntymäpäiväjuhlia eikä puhumaan työasioista.

Halonen tosin myönsi, että toisen vieraana olleen presidentin, Islannin Olafur Ragnar Grimssonin kanssa oli tullut puhutuksi työasioitakin. Yhdysvaltojen presidentin Bill Clintonin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tuleva tapaaminen kuuluu eittämättä näihin Halosen työasioihin, varsinkin jos tapaamispaikaksi tulisi Helsinki.

Halonen ei halunnut kuitenkaan sen kummemmin kommentoida tätä asiaa.

-Katsotaan nyt, kuului hänen vakiovastauksensa. Syntymäpäivälahjaksi presidentti Halonen antoi kuningatar Margareetalle taiteilija Kerttu Nurmisen tekemän yksilöllisen "Merenhelmi"-lasipallon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.