Mainos

Halonen Trumpista: En usko ydinasepeikkoon

7:21

Presidentti Tarja Halonen sanoo, ettei hän usko "ydinasepeikkoon", jos Donald Trumpista tulee Yhdysvaltain seuraava presidentti. Halonen kommentoi vaalitulosta aamukahdeksalta, kun Trumpin voitto näytti lähes varmalta.

Toimittaja Niina Rahkola kysyi MTV:n Huomenta Suomessa Haloselta pitääkö olla huolissaan, jos Trumpista tulee merkittävän ydinasevallan johtaja.

- Jaa-a, sen haluaisi moni tietää. En usko ydinasepeikkoon – onhan niitä ydinaseita muissakin paikoissa. Varmasti tulee kovaotteisempaa politiikkaa kaupassa ja rahan kanssa. Voi tulla uusiakin avauksia, Halonen arvioi Trumpin otteita.

6:51

Halosen mielestä demokraattien ehdokas Hillary Clinton ei ollut tarpeeksi radikaali ehdokas. 

– Demokraattien keskuudessa olisi ollut valmius naisjohtajuuteen, mutta ehdokkaan olisi pitänyt olla radikaalimpi ja uudempi. Sen tyyppisiä naisia olisi esimerkiksi Massachusettissa, mutta he eivät ole vielä tarpeeksi pitkällä.

Halonen uskoo vahvasti, että Yhdysvallat on valmis naispresidentille.

– Ennemmin tai myöhemmin Yhdysvaltoihin tulee naispresidentti. Muistan itse aikoinani, kun Helvi Sipilä asettui Suomessa ehdolle, niin meilläkin kotona sanottiin, että Mitä? Mitä tämä meinaa", sanoi Halonen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.