Mainos

Halonen toivoo nopeaa selvitystä venäläiskoneiden alueloukkauksista

Presidentti Tarja Halonen uskoo, että Venäjän ilmatilaloukkaukset eivät ole heikentäneet Suomen itäsuhteita.

Presidentti Tarja Halonen jatkoi tänään vierailuaan Kotkassa. Halonen toivoi, että Suomen noottiin venäläisten sotilaskoneiden alueloukkauksista saataisiin tyydyttävä vastaus jo ennen pääministeri Matti Vanhasen kesäkuista Moskovan-matkaa.

Presidentti esitti arvion, jonka mukaan Venäjän ilmavoimien tekemät ilmatilaloukkaukset eivät ole heikentäneet maiden välisiä suhteita.

Paperitehtaiden alasajoon johtaneen lukkotilanteen avaamisessa presidentti Halonen luottaa työmarkkinajärjestelmän toimivuuteen.

- En katso olevan aihetta puuttua neuvotteluihin. Meidän työmarkkinajärjestelmämme on varsin pitkälle kehittynyt. Siihen ei kolmansia tarvita. Tilanne tietysti on aina vakava, kun näin suuresta sektorista on kyse, Halonen arvioi.

Kaksipäiväiseltä maakuntamatkalta pudotettiin pois alkuperäiseen suunnitelmiin kuuluneet paperitehtaat.

Kaksoisrooli ei ongelma

Ahkerana maakuntamatkaajana tunnettu presidentti toivoi, että kansalaiset ja media osaavat erottaa vaalityön ja maakuntamatkat toisistaan.

- Toivon, että sanaani uskotaan. Olen tällä hetkellä vasta yhden puolueen ehdokas ja ilmeisesti toisen ryhmittymän tukema, Halonen sanoi viitaten vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen ilmoitukseen siitä, että puolue asettuu viime torstaina ehdokkaaksi lupautuneen istuvan presidentin taakse.

Halonen palasi myös siihen, miksi hän vasta "Suomen suloisen suven ollessa ovella" ilmoittautui kisaan mukaan. Hän muistutti, että valtiollisen ja puolueiden demokratian toteutuminen edellyttää asioiden sanomista niin ajoissa, että puolesta ja vastaan -kommenteille jää aikaa.

- Ei nyt yhtään aiemmin, mitä järjestelytoimet edellyttävät, että ei tulisi näitä väärinkäsityksiä, Halonen totesi.

Hän uskoi, että muidenkin presidenttiehdokkaiden kampanjat vuonna 2006 järjestettävien vaalien alla ovat lyhyet.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.