Mainos

Halonen: terrorismi kuriin demokratialla

Tasavallan presidentti on pitänyt perinteisen uudenvuodenpuheensa. Presidentti Tarja Halonen puuttui puheessaan mm. terrorismiin ja lasten hyvinvointiin.

Presidentti Tarja Halonen korosti uudenvuodenpuheessaan, että tehokkain tapa torjua terrorismia on levittää demokratiaa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta kaikkialle maailmaan.

-Terroriteot ovat rikos sekä yksittäisen ihmisen oikeuksia että ihmisyyttä vastaan. Suomen linja on ollut koko ajan selvä. Me olemme terrorismia vastaan, Halonen linjasi.

Halonen totesi syyskuun terroristi-iskujen Yhdysvalloissa tehneen kuluneesta vuodesta poikkeuksellisen. Hän sanoi suomalaisten järkyttyneen muiden kanssa ja jakavan iskuissa läheisensä menettäneiden surun ja huolen tulevaisuudesta.

- Suomeen ei kohdistu erityistä terrorismin uhkaa, mutta Suomi tai mikään muukaan maa ei siitä huolimatta ole sivullinen kansainvälisen terrorismin suhteen, Halonen sanoi.

Halosen mukaan eristäytyminen ei ole oikea tapa vahvistaa turvallisuutta, vaan kanssakäymistä pitää jatkaa, niin kansallisesti kuin kansainvälisestii. Halonen oli tyytyväinen siitä, että YK:lla ja sen turvallisuusneuvoston päätöksillä on keskeinen asema terrorismin vastaisessa toiminnassa.

Vastuu lapsista vanhemmilla

Halonen puuttui myös suomalaisten lasten tilanteeseen. Hän pitää hätkähdyttävänä nuorten käsittämätöntä väkivaltaa ja muistutti, että lapsia ei saa jättää yksin, vaan heitä tulee kuunnella ja ohjata.

- Ensisijainen oikeus ja vastuu kasvatuksesta on vanhemmilla, Halonen korosti.

Halonen kehotti aikuisia pohtimaan, välittävätkö he lapsistaan oikealla tavalla. Opettajat, poliisit ja sosiaalityöntekijät sekä muut ammattilaiset ja kansalaisyhteiskunnan aktiivit tekevät tärkeää työtä, mutta se ei riitä. Vastuu ja kasvatustehtävä lähimmäisinä kuuluu kaikille.

(MTV3-STT)

presidentti Halosen uuden vuoden puheesta (Seitsemän uutiset 01.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.